Ako správne a ekologicky čistiť laminátové podlahy

  

vileda-supermocio-microfibre-and-cotton-mop (3).jpg

Pokiaľ máte radi vzhľad dreva, určite oceníte výhody laminátovej podlahy. Je to vynikajúca voľba pre svoju odolnosť, cenovú výhodnosť a vzhľad, ktorý verne napodobňuje prírodné drevo. Aby však laminátová podlaha vyzerala čo najlepšie a dlho vám aj vydržala, je nevyhnutné ju správne čistiť a udržiavať.

Ako správne čistiť laminátovú podlahu

Laminátové podlahy sú obľúbenou voľbou vďaka svojej odolnosti a jednoduchej údržbe. Aby však vyzerali čo najlepšie, je nevyhnutné vedieť, ako podlahu správne čistiť.

Najlepší spôsob ako sa o tento typ podlahy starať

Na čistenie laminátovej podlahy budete potrebovať metlu alebo mop s mäkkými štetinami, vedro s teplou vodou a mikrovláknový mop. Vyhnite sa drsným chemikáliám a abrazívnym čistiacim prostriedkom, pretože by mohli podlahu nenávratne poškodiť.

  1. Podlahu pozametajte alebo vytrite suchým mopom, aby ste odstránili omrvinky a ďalšie voľné nečistoty.
  2. Do vedra s vodou pridajte malé množstvo bieleho octu alebo jemného saponátu.
  3. Ponorte mop do pripraveného roztoku a dobre ho pred použitím vyžmýkajte.
  4. Čistite podlahu pohybom tam a späť, ideálne v smere položených dosiek.
  5. Mop často oplachujte v čistej vode a vždy ho dôkladne vyžmýkajte. Podľa potreby vodu vymeňte, záleží ako veľmi bola podlaha zašpinená.
  6. Nakoniec vytrite podlahu čistou vodou, alebo použite vodu s ošetrujúcim prípravkom a nechajte na vzduchu úplne uschnúť.

Je vhodné použiť na čistenie paru?

Jednou z častých otázok je, či je možné na laminátovú podlahu použiť paru. Určite sa vyhnite silným parným mopom a naparovacím prístrojom, pretože nadmerná vlhkosť môže tento materiál poškodiť.

Čistenie parou sa neodporúča, pretože vysoké teplo a vlhkosť môžu spôsobiť deformáciu, napučanie alebo dokonca oddeľovanie laminátu. Namiesto toho sa zamerajte na šetrné metódy a zvoľte radšej vlhký mop s jemným čistiacim roztokom určeným špeciálne pre tento typ podlahy.

Ako prírodne čistiť laminátové podlahy

Pokiaľ dávate prednosť prírodným čistiacim prostriedkom, môžete použiť obyčajný ocot. Ten povrch účinne vyčistí a vydezinfikuje. Zároveň pohlcuje pachy a vytvára prirodzený lesk bez toho, aby sa podlaha kĺzala.

Vo fľaši s rozprašovačom zmiešajte rovnaké diely vody a bieleho octu. Jemne rozprašujte roztok na podlahu a vytierajte ju vlhkým, ale nie mokrým mopom. Pokiaľ je podlaha viac znečistená, nalejte 2-3 dcl octu priamo do vedra s vodou. Nakoniec podlahu ešte vytrite čistou vodou s menším množstvom octu.

Prečo investovať do čistenia?

Či už sa rozhodnete pre čistenie jemným čistiacim prostriedkom na laminátové podlahy, alebo zvolíte prírodnú cestu, pravidelná starostlivosť zaistí, že vaše podlahy zostanú v bezchybnom stave a budú vám dlho slúžiť. Investície do kvalitných čistiacich prostriedkov vám tak ušetria peniaze za novú podlahu.

Ak hľadáte vysoko kvalitné čistiace prostriedky, zvážte Vileda. Náš rad čistiacich prostriedkov na podlahy je navrhnutý tak, aby bol proces čistenia účinný a efektívny a pomohol vám trvalo dosiahnuť žiarivo čisté laminátové podlahy.

a brand of FREUDENBERG