Najlepší mop na laminátové podlahy: Udržujte vaše podlahy ako nové

  

Anwendungsbild Sprühen Flecke. 2.jpg

Laminátové podlahy si od roku 1977 získali veľkú obľubu vďaka svojmu realistickému vzhľadu, skvelej cene a jednoduchej inštalácii. Či už laminátovú podlahu máte, alebo uvažujete o tom, že existujúcu podlahu vymeníte za repliku dreva, laminátová podlaha má nesporne mnoho výhod.

Laminátové podlahy môžu byť krásnym doplnkom vášho domova, ale pri ich čistení musíte byť opatrní. Základom je vhodný čistiaci prostriedok a kvalitný mop.

Použitie nesprávneho postupu môže zanechať šmuhy, spôsobiť poškodenie a vaša podlaha nebude tak lesklá. V tomto sprievodcovi preskúmame, ako sa starať o laminátové podlahy a pomôžeme vám nájsť ten najlepší mop.

Ako na laminátovú podlahu

Hoci laminátové podlahy vyzerajú ako tvrdé drevo, nie je možné ich prelakovať, preto sa oplatí venovať čas a úsilie tomu, aby ste ich udržovali čisté, zbavené voľných nečistôt a vlhkosti.

Rozhodne po lamináte nebehajte vo vonkajšej obuvi a chráňte ho pred poškriabaním. Pod nohy stoličiek a rohy ťažkého nábytku nalepte plstené podložky. A domácim miláčikom pravidelne strihajte pazúriky.

Zabráňte nadmernej vlhkosti v miestnosti a nečistite podlahu príliš mokrou handrou ani agresívnymi čistiacimi prostriedkami. Ak niečo rozlejete, ihneď to utrite. Prílišná vlhkosť a stojaca voda môže laminát silne poškodiť.

Tiež obľúbená para je pre laminát zakázaná. Naparovaniu laminátovej podlahy sa preto radšej úplne vyhnite a používajte iba vlhké vytieranie.

Vytierať či nevytierať laminátovú podlahu

Než sa budeme zaoberať najlepšími možnosťami čistenia, venujme sa otázke, či by ste mali laminátovú podlahu vôbec vytierať. Odpoveď znie áno, ale opatrne.

Laminátové podlahy nie sú tak odolné ako iné typy podláh a nadmerná vlhkosť môže preniknúť do švov a spôsobiť bobtnanie a rozlepenie. Preto je výber správneho mopu a používania správnych techník zásadný.

Aký mop a spôsob čistenia zvoliť?

Nasledujúce typy mopov sú vynikajúcou voľbou pre laminátové podlahy, či už potrebujete iba rýchlo upratať, alebo sa rozhodnete pre intenzívnejšie práce.

Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, vyberte si mop z mikrovlákna s otočnou hlavou, aby ste sa dostali do úzkych rohov a pod nábytok.

Všetky mopy sú šetrné k povrchu a účinne odstraňujú prach, špinu a zvieracie chlpy bez toho, aby podlahu poškriabali alebo zanechali šmuhy.

Mop s automatickým žmýkaním

Vileda Spin & Clean plochý okrúhly mop je štandardnou voľbou na čistenie podláh. Automatické žmýkanie zabudované do vedra vám zaručí ľahkú starostlivosť o podlahu.

Rôzne rýchlosti pohybu rukoväte mopu určujú, či bude návlek mokrý, očistený od nečistôt alebo vyžmýkaný. 

Umývací návlek môžete jednoducho priamo vo vedre bez nutnosti zloženia umývať vodou, čistiť od nečistôt zachytených na návleku, alebo dôkladne vyžmýkať.

Vždy tak máte nakoniec pripravený čistý a vhodne vyžmýkaný mop.

Mop s turbo žmýkacím systémom

Vileda TURBO je ďalší skvelý pomocník pri starostlivosti o domácnosti. Vďaka silnému žmýkaciemu systému, ktorý pohodlne ovládate nohou, môžete regulovať vlhkost mopu a vyžmýkať ho tak na maximum. Bezpečne ho môžete používať aj na vytieranie laminátovej podlahy.

Rotačný strapcový mop odstráni viac ako 99 % baktérií a vírusov iba pomocou vody a nepotrebujete tak žiadne čistiace prostriedky ani silné chemikálie.

Vileda mop s rozprašovačom

Náš mop s rozprašovačom 1.2 Spray Max má 3 jednoduché kroky pre ľahké upratovanie a využijete ho vo všetkých miestnostiach bez ohľadu na type podlahy.

Mop môžete používať za sucha miesto metly na zametanie omrviniek, alebo za mokra na intenzívnejšie čistenie. Navyše nepotrebujete so sebou nosiť vedro s vodou. Vodou naplníte priamo mop 1.2 Spray Max.

Ploché čistiace vankúšiky z mikrovlákna je možné navyše prať v práčke a opakovane používať, čo je finančne efektívne a zároveň ekologické.

Ako pracovať s mopom 1.2 Spray Max

Začnite tým, že použijete 1.2 Spray Max plochý mop za sucha, alebo podlahu najskôr zameťte či vysajte, aby ste odstránili väčšie častice.
  1. Naplňte nádržku vodou a vytierajte podlahu opatrne.
  2. Mierne navlhčite podložku mopu rozprašovačom, aby ste zaistili vyčistenie všetkých prilepených zvyškov.
  3. Nezabudnite vždy vytierať v smere podlahových dosiek, tak zabránite vzniku šmúh.
  4. Do vody môžete pridať 100 ml octu pre vyššiu dezinfekciu a lesk.
  5. Podlahu nechajte voľne uschnúť alebo ešte vytrite do sucha.

Prečo je mikrovlákno také účinné?

Mikrovláknové hlavy mopov Vileda sú zložené z miliónov drobných syntetických vlákien. Pri použití s vodou všetky tieto drobné vlákna uvoľňujú a fyzicky zachytávajú nečistoty a baktérie. Viac ako 99 % baktérií sa odstráni len pomocou vody a bez použitia agresívnych čistiacich chemikálií.

Vileda pre ľahké upratovanie

Pri hľadaní najlepšieho mopu na laminátové podlahy nezabudnite, že šetrná starostlivosť a správne nástroje sú kľúčom k zachovaniu ich krásy. 

Prezrite si celú našu ponuku produktov Vileda, kde nájdete množstvo špičkových výrobkov navrhnutých tak, aby bolo vaše upratovanie efektívnejšie a príjemnejšie. Vaše laminátové podlahy sa vám odvďačia žiarivým leskom!

a brand of FREUDENBERG